UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після літньої спеки на Європу очікує дуже теплий початок вересня — Bloomberg

Тепла погода може затримати початок опалювального сезону.

Європу очікує незвично теплий початок вересня, після спекотного літа на південному сході континенту. Згідно з прогнозом Atmospheric G2, на початку місяця температура на материку буде на 5-8 градусів вище середнього 30-річного показника. Особливо тепло буде на півдні Німеччини, Балканах, в Україні та Прибалтиці, повідомив Метью Дросс, метеоролог з компанії Maxar Technologies Inc.

Глобальне потепління призводить до продовження літньої спеки в Європі до вересня і навіть жовтня. Це збільшує ризик екстремальних погодних явищ, таких як повені, сильні шторми та лісові пожежі. Але помірні температури можуть затримати початок опалювального сезону, як це сталося у 2023 році.

Джейсон Ніколс, метеоролог з AccuWeather Inc. повідомив, що дуже тепло у вересні також буде у більшій частині Іспанії та в Східній Європі.

Крім того, згідно з даними компанії Maxar, прогнози на середину вересня ще невідомі, оскільки вони залежатимуть від впливу теплого Атлантичного океану. Температура в Атлантичному океані вже кілька місяців тримається на рекордно високому рівні, що призвело до потепління в Європі у вересні.

Читайте також: Величезна область океану біля екватора швидко остигає: вчені не знають, чому

Нагадаємо, що синоптикиня Укргідрометцентру Діана Кривобок також повідомила, що у вересні погода, ймовірно, буде схожою на серпневу, тож початок осені в Україні очікується теплим. Вона також додала, що синоптики точно не можуть сказати, якою буде осінь.