UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підрозділ Ради Європи з боротьби із відмиванням грошей більше не очолює росіянин Ігор Нєбиваєв

Зі 120 росіян, які працювали у Раді Європи до березня 2022-го, близько 90 зберегли свої робочі місця після виходу РФ з організації.

Громадянин Росії Ігор Нєбиваєв пішов з посади голови підрозділу Ради Європи з боротьби із відмиванням грошей, проте має намір продовжити роботу в організації в іншій ролі, повідомляє BILD.

Нєбиваєв - син високопоставленого офіцера російської служби зовнішньої розвідки. Україна вислала його батька Владіміра Нєбиваєва у 2018 році після того, як у Великій Британії отруїли Сергія Скрипаля. Новина про сімейні зв'язки співробітника підрозділу Ради Європи викликала обурення багатьох політиків - вони висунули вимогу звільнити Нєбиваєва.

Читайте також: FT: Росія може втратити участь в розвитку АЕС в Угорщині, Орбан веде переговори з Францією

Росіян, які мають друге громадянство та працюють у Раді Європи, тепер перевірятимуть ретельніше, повідомив прессекретар організації. Їм обмежать доступ до секретної інформації та скоротять відповідальність у політичних, фінансових та кадрових питаннях.

РФ вийшла з Ради Європи 15 березня 2022 року, запобігши власному виключенню. Однак із 120 росіян, які працювали у Раді Європи, близько 90 зберегли свої робочі місця.

Минулого тижня глава естонського Міністерства закордонних справ Урмас Рейнслау закликав звільнити всіх російських громадян, які все ще працюють у Раді Європи.