UA / RU
Підтримати ZN.ua

Петр Павел: Чехія часто допомагає Україні в тих сферах, в яких інші не наважуються

"Також зусилля Чехії з реконструкції вже допомагають українським сферам охорони здоров’я та енергетики, які зазнали серйозних випробувань".

Президент Чехії Петр Павел на зустрічі з чеськими послами в Празі наголосив на важливості подальшої підтримки України. Про це повідомляє idnes.

"Зупинка і, перш за все, провал російської агресії є нашим життєво важливим інтересом", — зазначив чеський лідер.

За його словами, перемога Москви мала би вплив не лише на економічну та політичну стабільність у країні та всій Європі, а й, серед іншого, спричинила би ще одну значну хвилю біженців.

В інтересах Чехії, каже Павел, продовжувати підтримувати Україну в усіх аспектах і прагнути миру, який буде справедливим і міцним.

"Чехія довела, що серйозно ставиться до допомоги Україні, і справедливо отримала за це визнання", – наголосив політик.

У цьому контексті він нагадав про ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів у країнах поза ЄС, яка допомагає українським захисникам подолати критичний період дефіциту амуніції.

Читайте також: Петр Павел про підрив "Північного потоку": "Це легітимна ціль у війні"

"Також зусилля Чехії з реконструкції вже допомагають українським сферам охорони здоров’я та енергетики, які зазнали серйозних випробувань. Чехія часто може допомогти в тих сферах, в яких інші не наважуються", – додав глава держави.

Раніше Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявляв, що станом не зараз не варто очікувати значні зміни у війні в Україні. За його словами, Москва намагається створити хаос у світі.