UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Пенсійна реформа була необхідною" — Макрон звернувся до французів на тлі масштабних протестів

"Чи прийняли цю реформу? Очевидно, що ні. І незважаючи на місяці консультацій, консенсус не було знайдено, і я про це шкодую".

На тлі масштабних протестів у Франції до яких призвело ухвалення нової пенсійної реформи, президент країни Еммануель Макрон звернувся до нації і заявив, що хоч і шкодує про відсутність компромісу, але скасовувати реформу не буде. Про це повідомляє AFP.

Як зазначив французький лідер, пенсійна реформа була необхідною, а відсутність дій у цій сфері не була рішенням. Водночас він висловив жаль, що консенсусу щодо реформи досягти не вдалося, й запевнив, що розуміє гнів громадян Франції.

"Чи прийняли цю реформу? Очевидно, що ні. І незважаючи на місяці консультацій, консенсус не було знайдено, і я про це шкодую… Ніхто, особливо я, не може залишатися глухим до вимоги соціальної справедливості", – сказав Макрон.

Президент Франції підкреслив, що відповідь на протести проти пенсійної реформи не може полягати "ані в жорсткості, ані в екстремізмі", запросивши профспілки – головних організаторів протестів – до переговорів.

Також Макрон додав, що протягом наступних 100 днів доручив уряду Франції розробити дорожню карту втілення пенсійної реформи, перші результати якої будуть оголошені 14 липня, на французьке національне свято.

Читайте також: Французький дипломат: Макрон не планує вибачатися за вислови щодо Китаю

Раніше ЗМІ повідомляли, що 65% французів негативно ставляться до діяльності свого президента Еммануеля Макрона, понад половина вважають, що свобод після його вступу на посаду поменшало.