UA / RU
Підтримати ZN.ua

Орбан заявив, що бідні українці не зможуть виграти війну

Мирний договір він бачить лише між РФ і США.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, відомий своїми антиукраїнськими заявами, вважає, що Україна не зможе виграти війну проти Росії. Про це він заяви в інтервю Bloomberg.

«Дивлячись на цифри, дивлячись на оточення, дивлячись на той факт, що НАТО не готовий відправити війська, очевидно, що для бідних українців немає перемоги на полі бою», – сказав глава уряду Угорщини.

На переконання Орбана, війну «можна зупинити лише тоді, коли Росія укладе угоду зі США». Він додав, що сподівається, що Дональд Трамп виграє вибори наступного року, оскільки для угорського бізнесу недобре критикувати США.

Читайте також: Сіярто вважає, що Україна загрожує безпеці та суверенітету Угорщини

Видання зазначає, що антиєвропейська риторика угорського прем’єра посилилася після того, як Брюссель відмовився надати Угорщині понад 30 млрд доларів допомоги – через ігнорування урядом Орбана питань верховенства права та протидії корупції.

Чому Віктор Орбан робить усе, аби підтвердити свою репутацію одного з найбільш проросійських лідерів у Європі, читайте у статті Володимира Кравченка «Чому Орбан підігрує Путіну?» на ZN.UA.