UA / RU
Підтримати ZN.ua

Орбан заявив про "лицемірну політику" Польщі. У відповідь Варшава запропонувала йому створити союз з РФ

У польському МЗС не розуміють, чому Угорщина не виходить з НАТО та ЄС. 

На відміну від прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Варшава не веде справ з Росією, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський. Він підкреслив, що нинішня політика угорського премʼєра є антиєвропейською, антиукраїнською та антипольською, передає його слова PAP

"Я дійсно не розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їй так не подобаються [ЄС та НАТО] і які, очевидно, погано до неї ставляться. Чому [Орбан] не створює союз з [російським диктатором Владіміром] Путіним і деякими авторитарними державами такого типу?", — заявив заступник голови МЗС Польщі. 

Читайте також: У ЄС обговорять відповідь на «мирні візити» Орбана — Боррель

Польські журналісти зазначають, що 27 липня під час свого візиту до Тушваньоши у Румунії Орбан назвав політику Польщі "лицемірною". Він заявив, що поляки критикують Угорщину за відносини з РФ, а самі "ведуть бізнес з Росією через посередників". Угорський премʼєр також розкритикував політику Заходу та звинуватив Варшаву у зміні балансу сил у Європі через послаблення осі Берлін-Париж на користь нової конфігурації: Лондон, Варшава, Київ, країни Балтії та Скандинавія. 

Нагадаємо, під час того ж візиту до Румунії Орбан назвав Україну сильною державою, проте, на його думку, Київ не вступить до ЄС та НАТО. Він вважає, що Українська держава повернеться до статусу "буферної зони".