UA / RU
Підтримати ZN.ua

Орбан: У миру є ім'я – Дональд Трамп. Він не розпочав жодної війни

"Сьогодні я не бачу іншого лідера в Європі чи Америці, який був би достатньо сильним, щоб зупинити війну".

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив переконання, що колишній президент США Дональд Трамп зміг би запобігти великій війні у Європі. Про це він розповів в інтерв’ю французькому виданню Le Point.

"Він не розпочав жодної війни. Угоди Авраама були єдиним серйозним шансом принести мир, баланс і прийнятний спосіб життя в дуже складний близькосхідний регіон", – сказав глава угорського уряду.

Орбан переконаний, що якби президентом США у лютому 2022 року був Трамп, то "війни в Європі більше не було б".

"Сьогодні я не бачу іншого лідера в Європі чи Америці, який був би достатньо сильним, щоб зупинити війну. У миру є ім'я – Дональд Трамп", – резюмував він.

Читайте також: Зробивши Орбана «лідером Туреччини», Трамп подарував йому червону кепку

Раніше, єврокомісар Тьєррі Бретон розповідав, що колишній президент США Дональд Трамп у приватному порядку попередив, що Америка не прийде на допомогу ЄС, якщо Союз зазнає військового нападу.

"Ви повинні розуміти, що якщо на Європу нападуть, ми ніколи не прийдемо вам на допомогу і не підтримаємо вас", - сказав Трамп главі Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн у 2020 році, за словами Бретона, який також був присутній на зустрічі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.