UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутата угорського парламенту оштрафували за слова про те, що Орбан «продав честь своєї країни»

Політик пообіцяв захистити у суді своє право казати, що прем’єр-міністр зраджує інтереси Угорщини

Лідер опозиційної угорської партії «Демократична коаліція» Ференц Дюрчань отримав від спікера парламенту Ласло Кьовера штраф у 14 млн форинтів (близько 35 тисяч доларів) після того, як жорстко розкритикував прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана минулого тижня. Про це повідомляє Telex, навівши слова депутата: «Прем’єр-міністр Угорщини продав власну честь, зрештою продав честь своєї країни, продав незалежність і самостійність своєї країни. Сьогодні Угорщина має зрадницький уряд і зрадницького прем’єр-міністра». 

Дюрчань прокоментував штраф, заявивши, що у парламенті не може сказати, що «наш прем’єр-міністр зраджує інтереси Угорщини». Він пообіцяв оскаржити штраф у суді й дійти для цього до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі. 

Читайте також: Орбан: Урсула фон дер Ляєн хоче повалити угорський уряд

Нагадаємо, член молодіжного крила угорської опозиційної партії «Демократична коаліція» Мартон Гєкіцкі зірвав пресконференцію Орбана у Страсбурзі. Він запитав прем’єр-міністра «За яку суму ви зрадили країну?» та заявив, що «Він продався Путіну, він продався Сі Цзіньпіну», а потім кинув на стіл пачку фальшивих грошей.

Нещодавно глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Угорщина ставить під загрозу європейську безпеку та розкритикувала відносини Будапешта з Росією та Китаєм. Раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз більше немає одностайної підтримки України через позицію Угорщини.