UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опонент Орбана подав заявку на реєстрацію партії для участі у виборах до Європарламенту — Bloomberg

Петер Мадяр кидає виклик Орбану.

Нова політична “зірка” Угорщини, яка прагне скласти конкуренцію націоналістичному прем'єр-міністру Віктору Орбану, Петер Мадяр подав заявку на реєстрацію політичної партії для участі у виборах до Європарламенту, повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Десятки тисяч угорців вийшли на протест проти політики Орбана

Мадяр подав заявку, щоб взяти участь у виборах 9 червня під егідою партії "Повага і свобода", згідно з повідомленням на його сторінці у Facebook та заявою на сайті виборчого відомства. Регулятор має винести рішення щодо цього запиту в четвер, 11 квітня.

"Подивимося, наскільки налякані ті, хто при владі, і чи спробують вони перешкодити нам балотуватися адміністративними методами", - сказав Мадяр.

Читайте також: Час настав: колишній урядовець сколихнув угорську політику

Через близькі терміни голосування, він не зміг зареєструвати нову партію. Замість цього Мадяр приєднався до організації, яка вже існувала, але до цього часу практично не мала прихильників у країні.

У червні в Угорщині одночасно відбудуться муніципальні вибори та вибори до Європарламенту, а наступні парламентські вибори заплановані на 2026 рік.

Читайте також: Щоб зберегти владу, Орбан пожертвував двома найвідданішими людьми

Колишній інсайдер у керівних колах Орбана, Мадяр стрімко “піднявся” після того, як став викривачем корупції та зловживань владою серед високопосадовців. Нещодавно він зібрав десятки тисяч людей на одному з найбільших антиурядових протестів з часу повернення Орбана до влади у 2010 році.