UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОП: Готові передати Росії мирний план, напрацьований у ході Саміту миру

Його затвердять 16 червня.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Глава офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що українська сторона шукає можливість передати Москві план миру, який напрацюють учасники Саміту миру у Швейцарії. За його словами, це може статись вже на другому саміті, передає 24 канал.

«Завтра ми, лідери, обговоримо принципи майбутнього спільного плану, який складатиметься з формули, запропонованою українською стороною», — наголосив Єрмак.

Читайте також: У Швейцарії стартує Саміт миру: без підтримки з боку головних союзників РФ вплив заходу буде обмеженим — Reuters

За його словами, у плані не міститиметься жодного компромісу щодо українського суверенітету чи територій. Єрмак також наголосив на важливості чесності та дискусії з іншими країнами у ході підготовки документа.

Нагадаємо, Саміт миру проходить у Швейцарії 15-16 червня. На нього вже прибув президент України Володимир Зеленський. До початку конференції у нього заплановані зустрічі із лідером Чилі Габрієлем Боричем та віцепрезиденткою США Камалою Гарріс.

Західні чиновники у приватних розмовах визнають, що без участі головних союзників Росії вплив конференції буде обмеженим. Чому для України була важливою участь Китаю у Саміті миру, читайте у статті Наталії Бутирської на ZN.UA.