UA / RU
Підтримати ZN.ua

Олаф Шольц пояснив, чому Німеччина не передає Україні ракети Taurus

За його словами, використання даного типу озброєння нібито вимагає участі німецьких військових.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції за результатами зустрічі лідерів ЄС у Гранаді заявив, що його країна не передає Україні далекобійні ракети Taurus через те, що це "вимагатиме участі німецьких військових". Повідомляє Укрінформ.

"Для нас є один пункт: участь німецьких солдатів у будь-якій активності, навіть за межами України, є для нас неможливою", – зауважив канцлер, відповідаючи на питання якими є для нього "червоні лінії" в питанні передачі Україні ракет Taurus.

Водночас Шольц додав, що Німеччина буде продовжувати підтримувати Україну, наголосивши, що вже зараз його держава є другим найбільшим постачальником озброєнь для України, який далеко випереджає решту європейських партнерів.

Читайте також: Ракети Taurus необхідні для виживання – посол України в Німеччині

За його словами, ФРН передає ту зброю, якої ЗСУ потребують найбільше, а саме системи ППО, артилерію та боєприпаси.

Нагадаємо, видання The Wall Street Journal із посиланням на офіційних представників Німеччини вже повідомляло, що Німеччина відкладає рішення про надання українським військовим крилатих ракет Taurus, ймовірно, через побоювання канцлера Олафа Шольца та деяких чиновників, що це потребуватиме залучення німецьких фахівців для підтримки і може наблизити ФРН до прямої конфронтації з Росією. Також тамтешні чиновники мають інші занепокоєння щодо ескалації війни.