UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одна із сусідніх країн продовжила і розширила заборону на імпорт української агропродукції

Список забороненої продукції зріс до 14 позицій.

Уряд Словаччини на чолі з Робертом Фіцо у середу, 29 листопада, продовжив заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України. У новому рішенні розширено список продуктів з чотирьох до 14 позицій, пише SITA.

Читайте також: Словаччина вважає "прийнятною" систему контролю за імпортом зерна, яку запропонувала Україна

Зазначається, що спочатку ця заборона стосувалася чотирьох товарів, а саме пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. До чотирнадцяти товарів входять мед, пшениця, ячмінь, кукурудза, пшеничне борошно, солод, соєві боби, ріпак, насіння соняшнику, тростинний цукор і пшеничні висівки.

“Наприклад, мед, солод, цукор – це дуже важливі товари”, – сказав міністр сільського господарства та сільського розвитку Річард Такач. 

Він звернув увагу на те, що Польща забороняє імпорт з України 20 товарів, а Чехія – 24 товари. 

Читайте також: За підсумками форуму “Зерно з України” зібрано 100 мільйонів доларів – Зеленський

Також уряд запровадив особливий режим транзиту через територію Словаччини сільськогосподарської продукції та продовольства з України або походженням з України. 

Нагадаємо, у вересні міністри сільського господарства Словаччини та України домовилися створити систему ліцензування торгівлі зерном, що мало дозволити скасувати заборону на імпорт чотирьох українських товарів до Словаччини після її впровадження.