UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обмін полоненими між Росією і Заходом показав, що переговори з Москвою можливі – лідерка партії Шольца

"Угода однозначно показує, що можна домовлятися, вступати в переговори, навіть з російською державою".

Голова Соціал-демократичної партії Німеччини Саскія Ескен, коментуючи масштабний обмін полоненими між Росією і Заходом заявила, що цей випадок продемонстрував, що переговори можливі навіть з РФ. Про це повідомляє ntv.

Чиновниця назвала обмін ув'язненими з Росією великим успіхом.

"Це великий успіх для дипломатії, що нам вдалося звільнити багатьох німецьких та інших західноєвропейських і західних громадян з російських в'язниць", – зазначила Ескен.

"Угода однозначно показує, що можна домовлятися, вступати в переговори, навіть з російською державою, і навіть з російським агресором, з питань, де вони також мають свої інтереси. Зрештою, вони хочуть досягти миру, але для цього ми повинні спочатку створити ситуацію, в якій російська держава дійсно захоче говорити з нами , – додала вона.

Нагадаємо, 1 серпня між Заходом та Росією в Анкарі за посередництва Туреччини відбувся найбільший з часів холодної війни обмін ув'язненими. Участь в ньому взяли 26 засуджених з семи держав. Серед них — репортер WSJ Еван Гершкович, морпіх Пол Вілан, російський опозиціонер Ілля Яшин та радіожурналістка Алсу Курмашева. Після обміну 13 його учасників повернулися до Німеччини, троє — до США, і десятеро — до Росії. Серед останніх — полковник розвідки ФСБ Вадім Красіков, причетний до вбивства опонента Кремля у 2019-му. Однак ЗМІ припускають, що він також міг брати участь у вбивстві Анатолія Собчака, через що володіє цінною для Владіміра Путіна інформацією.