UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Британії Стармер заявив про новий підхід до імміграції — Bloomberg

Стармер зазначив, що його уряд зосередиться на боротьбі з кримінальними бандами, які займаються торгівлею людьми.

Кір Стармер

Кір Стармер

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що його лейбористський уряд відмовиться від плану попередника Ріші Сунака депортувати шукачів притулку до Руанди, підтвердивши свій намір прийняти новий підхід до імміграції, пише Bloomberg.

План Сунака щодо Руанди був "мертвий і похований ще до того, як почався", — сказав Стармер на своїй першій прес-конференції, будучи прем'єр-міністром, сьогодні, 6 липня.

Питання про те, як зупинити невеликі човни, що перевозять мігрантів через Ла-Манш, було головною темою передвиборчої кампанії. Сунак призначив вибори, так і не втіливши в життя свій план депортації, а лейбористи неодноразово називали його "трюком", який не спрацює. Стармер заявив, що його уряд зосередиться на боротьбі з кримінальними угрупованнями, які займаються контрабандою людей, щоб розв'язувати цю проблему.

Читайте також: Новими міністром закордонних справ та главою Міноборони Британії стали знайомі обличчя

Раніше Кір Стармер запевнив, що боротьба України проти РФ має значення для всіх. Новий прем’єр-міністр Великої Британії повідомив, що його країна лишається непохитною у підтримці України. Він зазначив, що чекає скорої зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським. Також він підтвердив свої наміри у продовженні підтримки України під час телефонної розмови з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.