UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий глава українського МЗС поїде до Румунії з першим закордонним візитом

Політик зустрінеться з румунською колегою Лумініцою Одобеску та іншими високопосадовцями.

Новопризначений міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на доручення президента України Володимира Зеленського відвідає із робочим візитом Румунію. Про це повідомляє пресслужба українського дипломатичного відомства.

"Глава МЗС України проведе двосторонні переговори з румунською колегою Лумініцою Одобеску та іншими високопосадовцями. За підсумками переговорів міністри проведуть спільну пресконференцію. Ключовими темами переговорів у Бухаресті стануть подальша підтримка оборонних спроможностей та енергетичної стійкості України, просування нашої держави на шляху до вступу в ЄС та НАТО, втілення Формули миру, Чорноморська безпека та захист законних прав та інтересів громадян України в Румунії", – йдеться у дописі.

У МЗС зазначили, що з візиту до Румунії розпочнеться регіональне турне міністра низкою сусідніх країн, яке стане його першим закордонним турне після призначення на посаду.

"Такий вибір першого закордонного турне є сигналом налаштованості України на розвиток конструктивної, передбачуваної та взаємовигідної політики добросусідства, яка має стратегічне значення у контексті вступу України до ЄС і НАТО", – додали у міністерстві закордонних справ.

Читайте також: У МЗС України пояснили, чому Захід не повинен піддаватися на погрози Путіна

Нагадаємо, з квітня цього року Андрій Сибіга був першим заступником Дмитра Кулеби, який очолював Міністерство закордонних справ з весни 2020 року.

На роботу в МЗС новий міністр перейшов з Офісу президента, де в ролі заступника Андрія Єрмака з травня 2021 року займався питаннями зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства.