UA / RU
Підтримати ZN.ua

Норвегія та Велика Британія створюють коаліцію для допомоги Україні

Напередодні країни виділили фінансування для гуманітарних потреб українців.

У понеділок, 11 грудня, відбудеться запуск спільної коаліції Норвегії та Великої Британії для підтримки України.

Відповідний анонс опублікували на сайті оборонного відомства скандинавської країни.

Читайте також: Норвегія передасть Україні 50 гусеничних вантажівок

Створення коаліції відбудеться у Лондоні за участю міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса та його норвезького колеги Бйорна Арілда Грама.

Під час заходу очільники міністерств нададуть більше інформації, після чого відповідатимуть на запитання преси. Наразі інші деталі про коаліцію відсутні.

Читайте також: Посол Британії: Безпека нашої держави залежить від України

Нагадаємо, уряд Норвегії виділив 84 мільйони євро на гуманітарну допомогу для України. Зокрема гроші спрямують на забезпечення притулком, їжею, водою та санітарними умовами тих, хто втратив житло. Кошти також підуть на освіту, охорону здоров'я, психосоціальну підтримку та захист цивільного населення. Норвегія також активізує зусилля з розмінування території України.

Водночас Велика Британія оголосила про надання 43 мільйонів євро гуманітарного фінансування для України. Ці гроші є частиною загальної гуманітарної допомоги, виділеної на 2023-2024 роки, у розмірі 148 мільйонів євро, про яку оголосили в червні.

Напередодні міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що його країна не зменшуватиме підтримку України у 2024 році. Він додав, що не має точних цифр витрат на наступний рік, але, за його словами, підтримка буде продовжуватися в тому ж обсязі, що й раніше, або навіть у більшому.