UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецький оборонний гігант KMW приєднався до "Альянсу оборонних індустрій"

Співробітництво між німецькою та українською оборонною промисловістю посилиться.

Німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann приєдналася до Альянсу оборонних індустрій. Про це 25 жовтня повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

"СЕО компанії KMW Ральф Кетцель передав нам відповідні підписані документи на німецько-українському бізнес-форумі в Берліні", – написав він.

Камишін додав, що Krauss-Maffei Wegmann – важливий партнер України, виробник танків Leopard 2, гаубиць Panzerhaubitze 2000 та Gepard.

Читайте також: Україна виробляє "в рази" більше боєприпасів, але ще не достатньо для фронту – Камишін

На форумі також оголосили про створення ТОВ "Rheinmetall – Українська оборонна промисловість" – спільного підприємства німецького оборонного концерну Rheinmetall та АТ "Українська оборонна промисловість".

Нове підприємство буде здійснювати обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також в майбутньому там буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

Раніше Камишін заявляв, що вже до кінця 2023 року Україна дійде до виробництва десятків тисяч дронів різних моделей кожного місяця.