UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина заперечила повідомлення про припинення надання допомоги Україні — Bloomberg

Обіцянка Німеччини підтримувати Україну у війні з Росією залишається в силі.

Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну в її обороні від російського вторгнення стільки, скільки буде потрібно, заявив представник Міністерства фінансів у Берліні. Фабіан Лебер відповів на повідомлення, що з'явилися у газеті Bild, в яких йшлося про те, що через обмеження витрат нові запити на допомогу Україні не будуть доступні.

Лебер зазначив, що правляча коаліція канцлера Олафа Шольца та її міжнародні партнери розраховують на те, що частина підтримки для уряду в Києві буде фінансуватися за рахунок прибутків, отриманих від заморожених активів Центрального банку Росії, повідомляє Bloomberg.

"Ми й досі стоїмо пліч-о-пліч з Україною, і це особливо стосується міністра фінансів Крістіана Лінднера. Він зазначив, що, звісно, ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно", — сказав Лебер журналістам сьогодні під час пресконференції.

Читайте також: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні: що туди увійшло

Раніше речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий також заявив, що повідомлення про те, що Німеччина буцімто припиняє військову допомогу Україні, некоректні. На його думку, це така сама маніпуляція, як і попередні повідомлення про зменшення допомоги Україні вдвічі на наступний рік.