UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина закупить новітні танки Leopard 2A8 - ЗМІ

Вони замінять передані Україні бойові машини моделі 2А6.

Міністерство оборони Німеччини готується замовити партію танків Leopard 2A8. Про це повідомляє мілітарне видання Army Recognition, посилаючись на Europäische Sicherheit & Technik.

Німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann, яка є виробником танків, найближчим часом може отримати замовлення щонайменше на 18 одиниць Leopard 2A8. Раніше була інформація, що Міноборони Німеччини закупить модифікацію Leopard 2A7+.

Leopard 2A8 побудований на базі Leopard 2A7HU та стане заміною для Leopard 2A6 у майбутньому. При цьому версія 2A7HU призначена для збройних сил Угорщини. Раніше міністерство оборони Угорщини розмістило замовлення на 44 бойові машини.

Читайте також: Україна отримала від Канади танки Leopard 2

Leopard 2A8 буде обладнаний ізраїльською системою активного захисту Trophy, поліпшеним захистом від протитанкових ракет і мін. Також бойова машина отримає нову силову установку. Поліпшена оптика дозволить екіпажу вести розвідку на більшій відстані.

Новий танк буде обладнаний 120-мм гарматою Rheinmetall L55, яка використовується у Leopard 2A7+. Вона замінить існуюче знаряддя L44. Також варто відзначити підтримку боєприпасів, що програмуються, з можливістю вибору часу детонації.

Раніше повідомлялося, що Румунія збирається купити 54 танки M1A2 Abrams у США. При цьому частина техніки надійде з їх баз зберігання.