UA / RU
Підтримати ZN.ua

DPA видалило заяву Макрона про те, що Німеччина та США є головними противниками вступу України в НАТО

Першоджерело видалило новину про заяву президента Франції.

Президент Франції Еммануель Макрон розповів, що головними противниками вступу України до НАТО є Німеччина та США. Про це він заявив напередодні ювілейного 75-го саміту Альянсу у Вашингтоні, повідомляє dpa. Оновлено: згодом агентство видалило повідомлення. Причини цього невідомі. 

У видаленій новині повідомлялось, що Макрон відзначив «сильний спротив» цих країн щодо запрошення України до Альянсу. Він підкреслив, що рішення про запрошення Києва до НАТО буде спільним для всіх союзників.

Читайте також: Внутрішні негаразди в США та Франції можуть затьмарити саміт НАТО — Bloomberg

«Українці були дуже роздратовані, коли зробили висновок, що двері відкриті, але не дуже. І я думаю, що сценарій Вашингтонського саміту такий самий», — нагадав він про відсутність запрошення для України на минулому саміті Альянсу у Вільнюсі.

Раніше CNN повідомляло, що у спільному комюніке за підсумками саміту НАТО у Вашингтоні шлях України до вступу в Альянс назвуть «незворотним». Зазначається, що це формулювання вже погоджено всіма членами і його не вилучатимуть при можливій зміні тексту.

Про саміт НАТО у Вашингтоні та те, чого від нього очікувати Україні, читайте у статті Альони Гетьманчук  «Саміт Байдена. Чому Україну не запросять до НАТО, а в Америці все ще бояться Путіна».