UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина та Швеція перехопили російські літаки над Балтійським морем

Російські пілоти поводилися недружньо.

Німецькі ВПС разом з Повітряними силами Швеції перехопили два російські винищувачі Су-30 над Балтійським морем. Операцію здійснювали літаки Eurofighter, йдеться у повідомленні Повітряних сил Німеччини.

"Разом із партнером по НАТО Швецією два німецьких літаки Eurofighter з місії НАТО VAPB сьогодні вилетіли на Alpha Scramble [перехоплення літаків]. Були ідентифіковані два російські СУ-30. Пілоти Су поводилися не дружно, але не агресивно", — повідомили ПС Німеччини.

Інцидент стався у суботу, 3 серпня. 

Читайте також: Росіяни кажуть, що перехопили американські бомбардувальники у Баренцовому морі

VAPB — місія НАТО над Балтійським морем, яка здійснюється з 2004 року. Наразі небо над Балтією охороняють 17 членів Альянсу. 

Раніше у Швеції повідомляли про порушення їхнього повітряного простору російським літаком. Пілот російського винищувача ігнорував попередження шведського повітряного командування.

Нагадаємо, за даними Reuters, число вильотів винищувачів НАТО на перехоплення російських літаків, що наближаються до повітряного простору країн Альянсу, зросло на 20% у першому кварталі 2024 року. Більшість таких інцидентів трапилась над Балтійським морем.