UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина продовжила опіку над активами «Роснєфті» – Reuters

Джерела повідомляють, що росіяни можуть продати свої активи до осені

Німеччина 7 березня продовжила свою опіку над місцевими підрозділами російської компанії «Роснєфть» ще на шість місяців. Про це повідомило Reuters із посиланням на два джерела, знайомих з цим питанням. Вони зазначили, що Берлін сподівається на те, що «Роснєфть» продасть свої активи у Німеччині до осені 2024 року.

Німецький уряд у вересні 2022 року, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, отримав фактичний контроль над активами «Роснєфті» у Німеччині, включаючи 54,17% акцій нафтопереробного заводу PCK Schwedt. Уряд двічі продовжував опікунство. Цей завод задовольняє половину потреб Східної Німеччини в пальному і забезпечує 11% від загального обсягу поставок в країні.

Читайте також: СБУ оголосила підозру топменеджерці «Роснафти» Грабович, яка була помічницею Ківалова

Нагадаємо, джерела Reuters раніше повідомляли, що уряд Німеччини готується до можливої націоналізації активів «Роснєфті» включно з часткою у Schwedt, оскільки переговори про продаж не були успішними. 

Пізніше POLITICO повідомила, що Берлін стикається з перспективою скорочення поставок і величезних виплат Кремлю, якщо він піде на експропріацію активів «Роснєфті». Тому у Німеччині зважують ризики.