UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина поверне комплекси Partiot, що розміщені в Польші та Словаччині

Вони потрібні Бундесверу для захисту власного повітряного простору.

Німеччина збирається передислокувати свої системи протиповітряної оборони Patriot, які зараз розгорнуті у Польщі та Словаччині, для захисту власного неба. Про це повідомили у німецькому міністерстві оборони.

Ці країни вже були поінформовані про такі німецькі плани. У Польщі німецькі Patriot перебуватимуть до червня, а у Словаччині – до кінця поточного року. У міноборони Німеччини пояснили це тим, що ресурси Бундесверу не безмежні, і військові намагаються якнайкраще їх використовувати.

Читайте також: Німеччина передала Україні другий ЗРК IRIS-T — Spiegel

Раніше Берлін запропонував розгорнути свої ЗРК Patriot у Польщі минулого року, щоб допомогти захистити її повітряний простір. Перед тим, у листопаді 2022 року, під час масованої ракетної атаки РФ по українських містах одна із ракет упала у польському прикордонному селі та вбила двох людей.

Німеччина відправила перші системи протиповітряної оборони до Польщі в січні, а до Словаччини ЗРК Patriot почали надходити ще у березні минулого року, невдовзі після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, щоб допомогти зміцнити оборону східного флангу НАТО. 

Раніше повідомлялося, що Німеччина передала Україні комплекси Patriot. Це підтвердив міністр оборони України Олексій Рєзніков.