UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина перевірить причетність лівих радикалів до пожеж на залізниці

Усе через їхній допис у соцмережах.

Німецька поліція перевірить причетність лівих екстремістів до пожеж на залізничних обʼєктах біля Бремена та Берліна, через які у німецькій столиці до 6 серпня ввели обмеження на рух поїздів далекого прямування. Причина — допис на пов'язаному з лівими рухами сайті зі схваленням підпалів, повідомляє DW.

Зазначається, що на платформі Indymedia зробили публікацію із закликом робити більше подібних диверсій. Німецькі спецслужби розглядають сайт "як найважливіший засіб поширення інформації та пропаганди лівоекстремістської сцени в німецькомовних країнах". 

Читайте також: За останні тижні арештували 10 осіб, причетних до актів диверсії та саботажу у Польщі — Туск

Свою мотивацію анонімні автори платформи пояснюють тим, що залізницю використовують для транспортування зброї НАТО, що сприяє "практиці колоніалізму" та "розпалюванню воєн". Вони сподіваються, що диверсії "забезпечать ефективні порушення капіталістичної рутини". 

DW додає, що на місці підпалів правоохоронці знайшли сліди запалювальної речовини, а відділ державної безпеки Бремена у кримінальних справах вважає, що мотивація злочинців може бути політичною. Підпали сталися вночі наприкінці липня та на початку серпня.

Раніше диверсії на залізниці трапились за кілька годин до відкриття Олімпійських ігор в Парижі. Тоді на кількох станціях трапились пожежі, які призвели до значних затримок руху поїздів. Франція вважає винними у підпалах лівих екстремістів