UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина не відмовиться від військової допомоги Україні — Шольц

Канцлер повідомив, що Німеччина надішле Україні ще дві системи ППО IRIS-T до кінця року.

Німеччина не послабить військову підтримку України, заявив сьогодні канцлер Олаф Шольц, намагаючись розвіяти побоювання, що Берлін може перестати допомагати Україні на тлі скорочення внутрішнього бюджету та повідомлень у ЗМІ про замороження нової німецької військової допомоги, повідомляє Reuters.

"Підтримка України з боку Німеччини не припиниться. Ми створили умови, уклали (оборонні) угоди й вчасно забезпечили фінансування, щоб Україна могла продовжувати повністю покладатися на нас у майбутньому", — сказав Шольц.

Читайте також: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні: що туди увійшло

На сьогодні Німеччина поставила Києву чотири з 12 обіцяних комплексів ППО IRIS-T, і ще два комплекси будуть відправлені до кінця року.

"В Україні IRIS-T вже збив понад 250 ракет й безпілотників і врятував незліченну кількість життів", — додав Шольц.

Читайте також: Німеччина вагається щодо надання допомоги Україні — WP

Раніше Фабіан Лебер також відповів на повідомлення, що з'явилися у газеті Bild, в яких йшлося про те, що через обмеження витрат нові запити на допомогу Україні не будуть доступні. Він заявив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну в її обороні від російського вторгнення стільки, скільки буде потрібно.

Крім того, агентство Bloomberg писало, що хоча Німеччина переживає серйозні економічні труднощі, вона залишається більш ніж достатньо багатою, щоб підтримувати фінансування України та збільшувати витрати на оборонне виробництво.