UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина не припинятиме поставки зброї Ізраїлю – Шольц

"Ми прийняли рішення в уряді, які також забезпечать подальші поставки в найближчому майбутньому".

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін буде продовжувати надання зброї Ізраїлю. Про це повідомляє Tagesschau.

"Ми постачали і будемо постачати зброю. Ми прийняли рішення в уряді, які також забезпечать подальші поставки в найближчому майбутньому", – зазначив політик.

У виданні також нагадали, що напередодні коаліційне об'єднання ХДС/ХСС звинувачувало німецький уряд у нездатності підтримати Ізраїль.

Лідер ХДС Фрідріх Мерц розкритикував коаліційний уряд за те, що він "тижнями і місяцями" відмовляв у видачі ліцензій на експорт боєприпасів або запчастин для танків до Ізраїлю.

За його словами, "велика кількість компаній" звернулася з письмовими документами про те, що вони подали заявки на отримання ліцензій, які не обробляються федеральним урядом місяцями.

Читайте також: Чи можуть дії Нетаньягу зашкодити Демократичній партії США? — The Hill

Чи розпочнеться на Близькому Сході нова повномасштабна війна? Чи завдасть Ізраїль ракетного удару по військово-промислових об’єктах Ірану? Чи об’єднають Київ і Тель-Авів зусилля, щоб разом протистояти Ірану? Чи отримає Україна від Ізраїлю систему Patriot? Чи приїде Нетаньягу до нашої країни?

Відповіді на ці та інші запитання — в інтерв’ю посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського "Ми діємо передусім в інтересах власної безпеки".