UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина має готуватися до війни з Росією: міністр оборони назвав терміни

Пісторіус певен, що Росія не зупиниться на Україні.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що його країна повинна готуватися до війни через зростання загроз з боку Росії.

«Ми повинні бути готові до війни до 2029 року», — цитує слова Пісторіуса в німецькому парламенті видання Der Spiegel.

Пісторіус наголосив, що не варто вірити Путіну, який стверджує, що зупиниться на кордонах України.

Нещодавно головний інспектор армії Німеччини генерал Карстен Брейер заявляв, що Росії знадобиться від п’яти до восьми років, щоб відновити свої збройні сили після виснажливої війни в Україні, тож крайнім терміном для підготовки НАТО  до можливого протистояння є  2029 рік.

«У надзвичайних ситуаціях нам потрібні молоді жінки та чоловіки, які здатні захистити цю країну», — сказав Пісторіус у середу.

Читайте також: Шольц розповів, що зробить Німеччина у разі нападу Росії на країну Балтії

Під час нещодавнього візиту до литовського міста Пабраде, де німецькі солдати разом із литовськими, голландськими та французькими військами проводять військові навчання Quadriga, міністр оборони Німеччини сказав, що  з 24 лютого 2022 року, коли Росія віддала наказ про повномасштабне вторгнення в Україну, світ змінився. 

«Для нас, як Бундесверу, це також означає, що місія змінилася; у центрі уваги — національна оборона та оборона альянсу», — сказав він.

Раніше повідомлялося, що НАТО розробляє кілька «сухопутних коридорів» для перекидання американських військ і бронетехніки до лінії фронту в разі великої європейської наземної війни з Росією.