UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди замовили для України новітні САУ DITA у Чехії

Вони виробляються чеською компанією Excalibur.

Нідерланди замовили в Чехії самохідні артилерійські установки DITA, щоб передати їх ЗСУ. У міністерстві оборони Нідерландів розповіли, що нещодавно розмістили замовлення на 9 таких САУ.

"Самохідна гаубиця DITA — це сучасна система вогню, здатна вражати цілі на відстані десятків кілометрів. Україна має велику потребу в цій зброї", — розповіли у міноборони Нідерландів.

Зазначається, що ця зброя - частина великого нідерландського замовлення для України, яким займаються два виробники в Чехії. Зокрема, 155-мм САУ DITА виготовляє чеський концерн Excalibur Army.

Самохідна артилерійська установка оснащена вдосконаленою бортовою системою управління та автономною надбудовою. В той же час DITA використовує боєприпаси стандарту НАТО 155 мм з дальністю стрільби 39 км.

Шляхом високого рівня автоматизації DITA має високу скорострільність лише з двома членами екіпажу – водієм та командиром, боєкомплект САУ становить 40 снарядів.

Раніше повідомлялося, що Франція та Нідерланди підтримали план закупівлі боєприпасів для України за межами ЄС, щоб передати снаряди ЗСУ якнайшвидше.