UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди закуплять для України радіолокаційні комплекси VERA-NG

Їх виготовлять на підприємстві в Чехії.

Нідерланди виділяють кошти на закупівлю для України радіолокаційних комплексів VERA-NG. Міноборони Нідерландів повідомляє на офіційному сайті про закупівлю чотирьох РЛС на суму 150 млн євро.

Також під час засідання Контактної групи з питань оборони України буде оголошено, що Нідерланди виділяють 40 мільйонів євро на закупівлю техніки ППО в рамках багатостороннього партнерства. Вона буде доставлена ​​в Україну найближчим часом.

Читайте також: На озброєнні ЗСУ з'явилися системи ППО Viktor

VERA-NG від компанії ERA забезпечує передове і сучасне пасивне спостереження, призначене для виявлення, визначення місцезнаходження, ідентифікації та відстеження повітряних, наземних і морських цілей.

Система VERA-NG складається з трьох ресиверів сигналів випромінювання 360-градусного охоплення азимутом. У центрі розташовується командний пост із власною станцією, який приймає та обробляє всю інформацію від станцій. Розрахунки системи передають бойовим постам ППО дані щодо виявлених цілей з координатами дальності, азимуту та висоти.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія та інші держави Європи нададуть 92 мільйони фунтів стерлінгів (близько 117 мільйонів євро) на великий пакет протиповітряної оборони для України.