UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди витратять 54 млн євро для збільшення виробництва дронів, щоб допомогти Україні — Bloomberg

Нідерланди інвестують у виробництво безпілотників для підтримки України та зміцнення власної армії.

Міністерство оборони Нідерландів інвестує 54 мільйони євро (58,8 мільйона доларів) у збільшення потужностей з виробництва військових безпілотників, щоб допомогти Україні, повідомив державний секретар оборони Крістоф ван дер Маат. Гроші будуть використані як для фінансування виробничих майданчиків, так і для подальшої підтримки досліджень у галузі безпілотників, заявив ван дер Маат в інтерв'ю агентству Bloomberg сьогодні 7 червня. Ці інвестиції допоможуть доставити безпілотники в Україну і посилити голландську армію.

"Ми хочемо розмістити замовлення на виробництво безпілотників, щоб допомогти Україні, і розбудові нашої власної армії. За допомогою цих замовлень ми хочемо створити екосистему для безпілотників у нашій країні", — сказав він.

За останні два роки дрони відіграли важливу роль на полі бою в Україні й стали невід'ємною частиною оборонного потенціалу країни. Проєкт також необхідний для того, щоб протистояти успіхам таких країн, як Туреччина та Іран, у виробництві військових дронів, і переконатися, що Захід не відстає, вважає державний секретар оборони Нідерландів.

"Саме тому створюються коаліції, щоб ми могли підтримати Україну", — повідомив він, додавши, що це сектор, в якому можна "швидко зробити деякі великі кроки".

Фінансування надходитиме від уряду, але ван дер Маат висловив упевненість, що голландські банки та пенсійні фонди також незабаром зроблять свій внесок.

Читайте також: Нідерланди дозволять Україні бити по території Росії за допомогою наданих F-16

Нагадаємо, що в кінці травня Нідерланди оголосили про додаткову військову допомогу Україні на 175 мільйонів євро. Кошти виділять на протиповітряну оборону. Крім того, Нідерланди передадуть Україні додаткові бойові броньовані машини піхоти YPR-765, які оснащені станціями дистанційного керування озброєнням. Збройні сили України вже отримали понад дві сотні цих БМП.