UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди виділять ще 300 млн євро на озброєння для винищувачів F-16, призначених для України

Таким чином Нідерланди хочуть надіслати Москві сигнал, що підтримка України продовжується.

Нідерланди оголосили про виділення додаткових 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для літаків F-16, які незабаром передадуть Україні. Ця сума буде виділена на додаток до 150 млн євро, виділених, повідомив під час саміту НАТО у Вашингтоні міністр оборони країни Рубен Брекельманс.

Зазначається, що озброєння для F-16 беде буде замовлене в промисловості.

"Українці повинні не лише вміти літати на F-16. Вони також повинні мати можливість розгортати ці літаки. Тому озброєння має вирішальне значення. З боєприпасами, які ми придбаємо, F-16 можуть допомогти відбити російські атаки. Агресія Путіна не знає меж, тому наша підтримка має продовжуватись на повній швидкості", – сказав Брекельманс. 

Читайте також: У Нідерландах склав присягу новий уряд на чолі з ультраправою “Партією свободи”

За словами міністра оборони, купуючи додаткові боєприпаси для F-16, Нідерланди хочуть надіслати Москві сигнал про те, що союзники по НАТО будуть продовжувати підтримувати Україну. 

“Росія не повинна виграти цю війну, це також в інтересах нашої безпеки", – констатував Брекельманс.

2 липня міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила в Палаті представників парламенту, що перші нідерландські винищувачі F-16 можуть відправитися в Україну вже незабаром. Ліцензія, необхідна для експорту винищувачів, вже видана, 

Нагадаємо, Нідерланди готуються разом із партнерами передати Україні комплекс протиповітряної оборони Patriot