UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невідомо, де зупиниться імперіалістична Росія: Макрон розповів про загрозу війни для Франції

Він наголосив, що війна дуже близько до Франції.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що для його країни існує загроза, оскільки «невідомо, де зупиниться імперіалістична Росія». Він вважає, що молодь має розуміти, що таке війна в Україні.

Такі слова французького лідера під час поїздки у Марсель цитує TF1.

Читайте також: Насправді Макрон закликав Європу не відправити війська в Україну, а мобілізуватися — експерт

«Війна всього за 1500 км від кордонів Франції ‒ це дуже коротка відстань. Якби Україна впала, або ми вирішили покинути її, наслідки були б для нас прямими. Бо невідомо, де зупиниться імперіалістична держава, якщо вона б змогла підійти близько до нас», ‒ сказав Макрон.

Він додав, що демократія знаходиться під загрозою, а тому всі «мають бути готові захистити Францію».

Три тижні тому він не виключив можливість введення європейських військ в Україну для допомоги у відбитті російської агресії. У Марселі Макрон спробував заспокоїти французів, заявивши, що «ми ніколи не підемо у наступ».

Читайте також: Салліван: Президент Франції Макрон має повне право обговорювати відправку військ на територію України

Нагадаємо, зараз серед союзників тривають палкі дискусії про ймовірну відправку в Україну в майбутньому військ НАТО. Деякі партнери погодилися, що про їх участь в бойових діях мови бути не може, втім, в нашій державі вони можуть займатися іншим, наприклад, посиленням ППО, розмінуванням або ж навчанням ЗСУ безпосередньо на місці. Остання пропозиція зацікавила українського президента Володимира Зеленського, який, всупереч цьому, заявив, що «французькі солдати можуть залишатися вдома», поки Україну тримається.

Трохи більше двох років тому президент Франції Макрон сидів у Кремлі на іншому кінці багатометрового столу навпроти Путіна і п’ять годин терпляче слухав «історичну» маячню хазяїна цієї сюрреалістичної «вечірки». Наразі ж Макрон, який за влучним виразом французької Le Monde, мутував з «голуба в яструба», розпочав бурхливу міжнародну дискусію про можливість відправки західних військових в Україну.

То «Що сталося з Макроном і чого тепер чекати Україні»? Читайте про це в статті експосла України у Франції Олега Шамшура.