UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нехай це буде сюрпризом для Росії: Міноборони Литви анонсувало нові види допомоги Україні

Арвідас Анушаускас каже, що це може бути не обов'язково зброя.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що найближчим часом Україні можуть надати нові види допомоги. Про це він сказав в ефірі LRT.

"Думаю, що найближчим часом ми побачимо, мені доводилося говорити з іншими міністрами, найрізноманітніші ініціативи щодо збільшення підтримки України, і це може бути не обов'язково зброя", – розповів Анушаускас.

За його словами, міністри погодилися, що підтримку України потрібно збільшити і, можливо, навіть змінити форму.

Читайте також: У Литві планують дозволити українським біженцям ще рік влаштовуватися на роботу без знання мови

"Ми підтримуємо Україну військовими, фінансовими засобами, надаємо навчальну підтримку, але я думаю, що, можливо, будуть й інші форми, але я б не хотів зараз вдаватися в подробиці", – сказав міністр. Він додав, що нехай це буде сюрпризом для Росії.

За даними LRT, естонська розвідка підрахувала, що якби європейські країни виділили 0,25% свого ВВП на військовий бюджет України, це дало б їй змогу вести війну цього та наступного року, і стало б дуже чітким сигналом для Кремля, що Європа не залишить Україну.

Як зауважив Анушаускас, це подвоїло б військову підтримку і компенсувало б відсутність підтримки США в ці місяці.

Нагадаємо, Збройні сили Литви 11 лютого повідомили, що передали українським захисникам новий пакет військової допомоги, у який увійшло зимове спорядження та десятки тисяч комплектів теплого одягу