UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Не бачу прихильників для прийняття рішення": у Польщі заявили про скептицизм НАТО щодо збиття російських ракет в Україні

За словами міністра оборони, країни Альянсу "не прийматимуть одноосібно" подібні рішення.

У країнах НАТО є "великий скептицизм" щодо питання збиття Польщею російських ракет над територією України. Жодна держава "одноосібно не прийматиме такі рішення", заявив польський віцепрем'єр та міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє PAP.

"Я не бачу в НАТО прихильників для прийняття цього рішення", — заявив міністр оборони. 

Він також зазначив, що не здивований подібними проханнями президента Володимира Зеленського, бо "це його роль". Але Польща прийматиме рішення в першу чергу на користь власних національних інтересів, каже Косіняк-Камиш.

Читайте також: Зеленський заявив, що Україна чекає на передачу польських МіГів: у Польщі відповіли

Нагадаємо, про можливість збиття Польщею російських ракет згадувалось у безпековій угоді, яку підписали Зеленський та польський премʼєр Дональд Туск. Тоді мова йшла про можливість перехоплення ракет і дронів силами Варшави у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

Також міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що його країна розглядає пропозицію Києва щодо збиття російських ракет. Але він зазначав, що це лише "ідея".

Проте генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Альянс не підтримує Польщу у питанні збиття російських ракет над територією України. За його словами, союзники "не братимуть участь у цьому конфлікті".