UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не бачимо підстав для обмеження діяльності українців у Курській області – президент Фінляндії

Він підкреслив, що Україна має право використовувати зброю, поставлену його країною.

Президент Фінляндії прокоментував українську операцію у Курській області. На пресконференції він заявив, що не бачить підстав для обмеження діяльності українців у російському регіоні, повідомляє Yle.

За його словами, Київ має повне право на захист шляхом просування у Курській області. Він нагадав, що Росія регулярно бомбардує Україну і захопила значні її території. Також Стубб підкреслив, що ЗСУ можуть використовувати на російській території зброю, поставлену Фінляндією.

Читайте також: Україна контролює 74 населені пункти у Курській області — Сирський

"У нас немає жодних обмежень щодо того, яку зброю і в який спосіб Україна може застосовувати. Вихідним для всього є те, що Україна має повне право захищатися в рамках міжнародного права", — додав Стубб.

Раніше події у Курській області прокоментував президент США Джо Байден. За його словами, українська операція "створила справжню дилему" для російського президента Владіміра Путіна. Він підкреслив, що регулярно спілкується зі співробітниками своєї адміністрації з цього питання.

Детальніше про українську операцію у Курській області, її наслідки для режиму Путіна та перебігу російської агресії проти України читайте у статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" на ZN.UA.