UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО зміцнить підтримку України під час саміту у Вашингтоні — Столтенберг

Генсек Альянсу підкреслив, що виклики, з якими стикаються українці, зростають.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що під час липневого саміту Альянсу у Вашингтоні країни-партнери зроблять «подальші кроки, щоб зміцнити підтримку України». Генсек уточнив, що мова йде про більшу роль союзників у координації допомоги та навчанні у галузі безпеки, а також багаторічні фінансові зобов'язання, повідомляє The Guardian.

«Україна продовжує хоробро боротися, але виклики, з якими вона стикається, стають більшими та зростають. Україна все ще може перемогти, але тільки за постійної, надійної підтримки з боку союзників НАТО. Тому на саміті НАТО в липні ми плануємо поставити нашу підтримку на більш міцну основу», - повідомив Столтенберг.

Нагадаємо, цьогоріч саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня. Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що захід буде сфокусований на розробці дорожньої карти щодо членства України в Альянсі.

Про те, чому на саміті у Вашингтоні НАТО готується презентувати для Києва чергову заміну запрошення вступити до Альянсу та що саме організація готує для України, читайте у статті Володимира Кравченка «На Вашингтонському саміті НАТО Україні готуються подати особливу «страву» на  ZN.UA.