UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Надійний фактор стримування": у Німеччині пояснили необхідність розміщення американських ракет

Бербок підкреслила, що Захід повинен інвестувати у власну безпеку, аби захиститися від Путіна.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок захистила рішення про розміщення американських ракет великої дальності у ФРН. Вона заявила, що зброя США є "надійним стримуючим фактором", посилаючись на загрозу, яку Росія становить для європейської безпеки, повідомляє DW.

"Що захищає нас зараз, так це те, що ми інвестуємо в нашу власну безпеку і силу — в ЄС, в НАТО і в Німеччині. І це включає рішення розгорнути американські системи озброєнь великої дальності", — заявила Бербок.

Читайте також: "Не дозволимо себе залякати": Німеччина відповіла на ракетні погрози Путіна

Вона додала, що при створенні зовнішньої політики наразі не можна покладатися на принцип надії, який не захистить Європу від російської агресії. Міністерка підкреслила, що Німеччині потрібен "надійний стримуючий фактор" проти Росії, який також захистить поляків, балтійців і фінів. 

Нагадаємо, США у 2026 році почнуть розгортання у Німеччині ряду далекобійних комплексів, таких як Standard Missile-6 (SM-6), крилатих ракет Tomahawk, а також гіперзвукової зброї. Вашингтон зробить це "як знак відданості НАТО та європейській обороні".

У відповідь на рішення Сполучених Штатів російський диктатор Владімір Путін заявив, що Росія розгорне подібну зброю на відстані ураження Заходу. Він вважає, що США провокують нове протистояння у стилі Холодної війни. 

Детальніше про заплановане вперше з часів Холодної війни розміщення американських ракет у Німеччині, їх значення для Європи, Китаю та України, читайте у статті Володимира Кравченка "За десять хвилин від Путіна. Чому американські ракети в Німеччині важливі для України".