UA / RU
Підтримати ZN.ua

На знову заблокований пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» приїхала польська поліція

Дорога була відкрита декілька годин.

Польські перевізники знову заблокували рух на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин», роботу якого відновили 11 грудня о 14:00. Посеред дороги протестувальники виставили вантажівку, котра унеможливлює проїзд фур в Україну. На місце події приїхала поліція.

Відео з кордону опублікував власник логістичної компанії і голова люблінського осередку ультраправої партії «Конфедерація» Рафал Меклер, який стоїть за організацією блокади.

Читайте також: У Закарпатській митниці розповіли, чи ускладнено рух вантажівок на кордоні з Угорщиною

Про відкриття пункту пропуску вдень повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. За його словами, в Україну змогли проїхати 15 вантажівок, а ще 25 фур оформлювалися для проїзду в Польщу.

Читайте також: Блокада кордону шкодить не лише Україні, а й Польщі – оглядач

Утім через декілька годин на дорозі з’явилася вантажівка, котра начебто зламалася. У соцмережі X Меклер написав, що «машина погано відреагувала на образи від українських водіїв».

Наразі до кордону приїхали правоохоронці, які тримають поліцейські щити. Про їхні дії подальші поки невідомо.

Читайте також: Словацькі перевізники заблокували в’їзд вантажівок з України

Про те, чому протест польських автоперевізників є нераціональним, спираючись на цифри пояснює Юлія Самаєва у статті «Блокада кордону. Що варто пояснити полякам, аби її припинити».