UA / RU
Підтримати ZN.ua

На кордоні з Туреччиною поранили грецького прикордонника

Наразі його життю нічого не загрожує.

У суботу, 20 липня, у прикордонному грецькому місті Суфлі зі сторони Туреччини пролунали постріли, внаслідок чого один з прикордонників зазнав поранень. Наразі він госпіталізований, а його життю нічого не загрожує, повідомляє Ekathimerini.

Зазначається, що інцидент стався близько 18:20 у суботу. Грецькі прикордонники проводили патрулювання для запобігання нелегальному проникненню мігрантів з Туреччини до Греції.

Куля влучила прикордоннику в низ живота. Його негайно перевезли до лікарні, де йому зробили операцію. Лікарі, які оперували військовослужбовця, заявили ЗМІ, що якби куля влучила в нього на два міліметри нижче, ситуація була б складнішою, оскільки він ризикував би втратити тонку кишку.

Читайте також: Стримують перевезення російської нафти: Греція продовжила військово-морські навчання біля свого узбережжя

Грецька влада проводить розслідування інциденту.

Між Туреччиною та Грецією давно існує напруженість, яка пов'язана з питанням Кіпру, який фактично розділили у 1963 році. Тоді між грецькомовними та турецькомовними кіпріотами розгорілися бойові дії. Острів повністю розділили у 1974 році після втручання Анкари, яка захопила північну третину Кіпру та заявила, що має намір захистити меншину турків-кіпріотів. Греція і Кіпр підтримують позицію ООН щодо возз'єднання острова на основі федерації. Туреччина виступає за рішення на основі двох держав.

У грудні 2023 року премʼєр Греції Кіріакос Міцотакіс та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписали декларацію про дружбу. Тоді документ розглядався як політично важливий для підтримання добрих зв'язків між країнами. Декларація містить в собі зобов'язання утримуватися від будь-яких заяв або дій, що виходять за її рамки.