UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Польщі: Сікорський говоритиме про Україну у межах першої розмови з новим генсеком НАТО

"Друге питання стосуватиметься Близького Сходу".

Речник міністерства закордонних справ Польщі Павел Вронський анонсував першу розмову глави польської дипломатії Радослава Сікорського та нового генсека Північноатлантичного альянсу Марка Рютте. Про це повідомляє Укрінформ.

"Будуть дві головні теми розмови: насамперед Україна, допомога для України, координація надання підтримку Києву. Друге питання стосуватиметься Близького Сходу, нинішнього загострення ситуації, а також напрямків її розвитку", – зазначив речник польського дипломатичного відомства.

Раніше новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявляв, що надання додаткової допомоги Україні коштуватиме Альянсу значно менше, ніж пряме зіткнення з Росією.

Читайте також: Новий очільник НАТО "не переймається" перспективою повернення Трампа до влади — The Times

Як кажуть аналітики, Рютте на посаді генсека НАТО чекатиме низка викликів, зокрема, невизначеність нависла як на тлі вторгнення РФ в Україну, яке перетворилося на війну на виснаження, так і над майбутньою підтримкою НАТО і Києва з боку США, оскільки скептично налаштований щодо Альянсу колишній американський президент Дональд Трамп розраховує повернутися до Білого дому.