UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Німеччини викликає до себе китайського посла через кібератаку

Це перший подібний випадок з 1989 року.

Речник німецького МЗС Себастьян Фішер повідомив, що дипломатичне відомство викликає до себе посла КНР через кібератаку 2021 року на картографічне агентство уряду ФРН. Це перший з 1989 року випадок, коли викликають посла Китаю у Німеччині, повідомляє DW.

Фішер заявив, що кібератаку вчинили "китайські державні актори". Ціллю було Федеральне агентство картографії та геодезії у Франкфурті. Воно аналізує детальні супутникові зображення. За словами речника МЗС Німеччини, загрозу, яку становить Китай у кіберпросторі, не можна недооцінювати.

Читайте також: США та союзники звинувачують китайських шпигунів у здійсненні кібератак — Bloomberg

"Ми рішуче виступаємо проти такої кібердіяльності, спрямованої проти Німеччини, і виступаємо за відповідальну та засновану на правилах поведінку в кіберпросторі", — заявив Фішер.

У травні Bloomberg повідомляв, що китайські хакери можуть бути причетними до кібератаки на Міноборони Британії. Тоді у Лондоні заявили, що Китай міг зламати базу особистих даних британських військових.

Раніше проти Китаю за кібершпигунство запровадили санкції США та Британії. У відповідь дипломати КНР у Лондоні та Вашингтоні відкинули ці звинувачення та назвали їх необґрунтованими.