UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Молдови: Нормалізація відносин з Росією в найближчому майбутньому неможлива через варварську війну в Україні

У відомстві додали, що на жахи, які відбуваються в Україні, неможливо закрити очі, а Росії та російському суспільству знадобиться надзвичайно багато часу, "щоб переварити те, що трапилося".

Новий міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой вважає, що поліпшення відносин з Російською Федерацією неможливе, поки росіяни продовжують вести варварську війну в Україні. Про це повідомляє Newsmaker.

"З огляду на сьогоднішній досвід і жахи, що відбуваються в Україні, через варварську, вкрай цинічну війну важко говорити про будь-яке значне поліпшення відносин у найближчому майбутньому… У цьому контексті, звичайно, ми не можемо говорити про нормалізацію відносин", – зазначив Попшой.

За його словами, через російську війну в Україні добрі торговельні відносини Молдови з РФ є неможливими.

"Коли держава грубо порушує міжнародне право і чинить жахіття, подібних до яких не було на європейському континенті з часів Другої світової війни, з великим жалем доводиться констатувати, що, хоч би якими дипломатичними ми були, хоч би як бажали добра нашим громадянам тут і там, хороших торговельних відносини, на це, на жаль, доведеться почекати", – сказав він.

Глава МЗС наголосив, що на жахи, які відбуваються в Україні, неможливо закрити очі, а Росії та російському суспільству знадобиться надзвичайно багато часу, "щоб переварити те, що трапилося".

Читайте також: Ще одна країна НАТО попереджає про потенційну війну з Росією

Раніше повідомлялося, що Молдова підписала з Європейським інвестиційним банком угоду щодо попереднього техніко-економічного оцінювання та техніко-економічних досліджень, що потрібна для реалізації проєкту будівництва автомагістралі Ясси-Унгени-Кишинів-Одеса.