UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Франції: Присутність Лаврова на засіданні ОБСЄ не означає виходу Росії з ізоляції

У відомстві також підтвердили, що двостороння угода між Україною та Францією про гарантії безпеки буде підписана найближчим часом.

Речниця міністерства закордонних справ Франції Жан-Клер Лежандр заявила, що участь глави російського МЗС Сєргєя Лаврова у засіданні Ради ОБСЄ не означає виходу Російської Федерації з міжнародної ізоляції. Повідомляє Укрінформ.

"Не вважаємо, що лише фізичної присутності пана Лаврова достатньо для того, щоб означити, що Росія виходить з ізоляції. Навпаки, із засідань ОБСЄ зрозуміло, що переважна більшість її членів визнають і засуджують незаконну агресію Росії", – зазначила Жан-Клер Лежандр

"Тож, очевидно, ніяких контактів не планується, і я не думаю, що ми повинні робити з цього якісь висновки", – додала представниця французького дипвідомства, уточнивши, що Росія все ще є членом цієї організації, як і інших міжнародних інституцій.

У міністерстві також зауважили, що двостороння угода між Україною та Францією про гарантії безпеки буде підписана найближчим часом.

"Ми працюємо над тим, щоб укласти цю угоду з українською владою на початку наступного року", – підкреслили у відомстві.

Читайте також: Держсекретар США не зустрінеться з Лавровим на саміті ОБСЄ – ЗМІ

Там також повторили, що нинішні події на Близькому Сході жодним чином не применшують підтримки України Францією та країнами Євросоюзу та допомоги, яку Франція та міжнародні партнери маємо намір надавати Україні в довгостроковій перспективі.

Раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель під час спільної пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою заявляв, що він візьме участь у засіданні ОБСЄ, але зустрічатися з очільником російського дипвідомства Сєргєєм Лавровим не планує.