UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Франції: Ми надсилаємо Угорщині три чіткі сигнали щодо її "особливої" позиції

"Я хочу вірити, що в різних питаннях підтримки ми будемо єдині".

Міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна перед перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі заявила, що глави МЗС країн Європи намагатимуться домовитися з Угорщиною змінити її позицію стосовно України. Про це повідомляє Укрінформ.

"Я хочу вірити, що в різних питаннях підтримки ми будемо єдині, тому що це відповідає і нашим інтересам безпеки, і так само нашим цінностям. Тож ми передамо чіткі сигнали сьогодні під час цієї Ради нашому угорському партнеру", – зазначила Колонна.

Глава французького МЗС наголосила на трьох аспектах підтримки. Насамперед, це адаптація роботи Європейського фонду миру, "щоб він міг продовжувати допомагати Україні, спрямовувати його ресурс на виробничу допомогу та на придбання обладнання".

По-друге, це посилення санкцій: "Ми хочемо, щоб 12-й пакет санкцій проти Росії був ухвалений до кінця року".

Читайте також: У ЄС безпрецедентний рівень підтримки початку переговорів про вступ України – Кулеба

По-третє, на запитання щодо початку переговорів про вступ України та Молдови до ЄС вона відповіла: "Ви, без сумніву, бачили, що президент Республіки вкотре підкреслив, що Франція підтримує такі переговори".

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявляв, що блокування урядом Угорщини рішення про початок переговорів щодо вступу України в ЄС суперечить позиції Євросоюзу.