UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Фінляндії: Європа більше не має статусу спостерігача у цій війні. Ми всі є жертвами російської агресії

"Важливо, щоб ми продовжували допомагати Україні, тому що Росія розуміє лише силу".

Глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявила, що країни Європейського Союзу відчувають на собі гібридні атаки Росії, а також закликала союзників продовжувати підтримку України. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми приділимо увагу гібридним загрозам, які Росія вчиняє проти європейських країн протягом минулих місяців та років. Це повний спектр дій, включаючи дезінформацію, кібернетичні загрози, акти саботажу, наприклад, проти таких країн як Фінляндія, де Росія перетворює міграцію на інструмент дестабілізації кордону. Цю ж мету Росія хоче досягти, сіючи хаос і насильство в Африці, в регіоні Сахель. Це означає, що Європа більше не має статусу спостерігача у цій війні проти російської агресії. Ми всі є жертвами російської агресії. Важливо, щоб ми продовжували допомагати Україні, тому що Росія розуміє лише силу", – зазначила Валтонен.

Глава МЗС Фінляндії також привітала рішення каїн Великлї сімки щодо фінансової підтримки України за рахунок доходів від заморожених російських активів.

"Країни G7 та всі ми можемо надавати кредити для України швидше та простіше, та Україна зможе сплачувати інтерес та інші супутні витрати за рахунок цих заморожених російських активів. Це фантастичний крок у вірному напрямку. Я дивлюся вперед, коли ці надходження та весь масив цих активів буде можливим використовувати не лише для негайної військової підтримки України, але також, у середньостроковій перспективі, для її відновлення", – резюмувала вона.

Читайте також: Гібридна війна Путіна відкриває другий фронт на східному кордоні НАТО — Bloomberg

Раніше міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявляла, що її країна не планує "розморожувати" відносини з Росією, доки Кремль веде агресивну війну проти України. Вона зазначила, що ситуація з безпекою змінилася фундаментально через розв'язану РФ війну в Україні.