UA / RU
Підтримати ZN.ua

Молдова несподівано закрила повітряний простір

Обмеження протривали кілька годин.

Молдова 14 лютого тимчасово закрила свій повітряний простір. Зокрема інформацію підтвердила авіакомпанія  Air Moldova у Facebook.

«Шановні пасажири, зараз повітряний простір Республіки Молдова закритий, ми чекаємо на відновлення польотів. Розклад рейсів змінять», - сказано у повідомленні компанії.

Відомо, що з 11:30 літаки цивільної авіації скасували виліт із Кишинева, а низка рейсів, що прямували до Молдови, повернули назад.

У свою чергу видання Moldova Liberă уточнило, що повітряний простір в країні закрили до 16:00.

Видання також зазначає, що за не підтвердженою інформацією у столиці країни, Кишиневі, був помічений розвідувальний дрон, і саме через це закрили повітряний простір.

Водночас обмеження на польоти скасували близько 15:00. На разі повітряний простір Молдови відкритий, а заборона польотів скасована

У Telegram-каналі уряду Молдови заявили, що його закривали «з метою забезпечення безпеки та захисту цивільної авіації».

Відомо, що було скасовано приліт до Кишинева щонайменше п’яти літаків, а ще шість не змогли вилетіти вчасно.

Читайте також: Молдова перебуває під величезним тиском РФ — Боррель

Нагадаємо, напередодні президентка Молдови Майя Санду заявила, що Росія планує здійснити держпереворот в країні, зокрема залучивши до цього  опозицію. Інформацію в тому числі підтвердили і спецслужби України, дані яких Зеленський передав Санду під час особистої зустрічі у Брюсселі. Президента зазначила, що в Молдові російські сили запланували диверсії із залученням людей з військовою підготовкою.

Зазначимо також, що кілька разів у Молдові були інциденти, коли російські ракети під час масованих атак на Україну перетинали повітряний простір Молдови. Останній такий випадок Міністерство оборони Молдови підтвердило 10 лютого.