UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чи буде Зеленський на саміті Європейської політспільноти: Молдова не розкриватиме питання публічно

Майже всі 50 європейських чиновників, запрошених до Республіки Молдова для участі в Саміті Європейського політичного співтовариства, підтвердили свою присутність на заході. Однак поки невідомо, чи візьме участь у заході і президент України Володимир Зеленський. Міністр внутрішніх справ країни Ана Ревенко стверджує, що інформація є конфіденційною з міркувань безпеки, пише NewsMaker.

Читайте також: Росія залишатиметься джерелом нестабільності в Молдові на довгі роки – Санду

«Це інформація, яка має бути захищена щодо безпосередньої безпеки пана Зеленського. Ми поважаємо цей ключ» , – заявила вона під час шоу «В глибину» на ProTV.

Нагадаємо, найближчим часом в Кишиневі відбудеться друга зустріч Європейського політичного співтовариства. На заході очікують 47 президентів і голів урядів, а також керівників Європейського Союзу. На зустрічі лідерів у Молдові обговорюватимуться спільні зусилля для миру в контексті війни в Україні та пов’язаних з нею криз, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкості європейських держав.

Читайте також: Politico: На тлі ймовірного проросійського перевороту Молдова нарощує зусилля щодо членства в ЄС

У цьому контексті зазначимо, що Генеральна інспекція поліції оголосила низку заходів безпеки під час Саміту 1 червня в Кишиневі. Поліція повідомляє, що  Молдова закриє свій повітряний простір  для цивільних літаків з 1 по 2 червня, а також для цивільних безпілотників з 31 травня по 2 червня. Виняток становитимуть лише цивільні літаки. Водночас  правоохоронці закликають населення  в цей період мати при собі посвідчення особи, а водіїв – уникати магістральних вулиць. 

Читайте також: Учасники саміту Ради Європи звернулися до Росії із закликом вивести війська з України, Грузії та Молдови