UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми готові постачати в Україну найновіше покоління озброєнь – прем’єр Франції

"Європа не залишить Україну та допоможе Києву вистояти і перемогти".

Новий прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь у Німеччині на спільній пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцом заявив, що Париж готовий постачати Києву найновіше покоління зброї. Про це повідомляє Укрінформ.

"Вже два роки Україна чинить опір і бореться з силою і рішучістю, які викликають глибоку повагу. Європа не залишить Україну та допоможе Києву вистояти і перемогти. Утім ця війна є також чітким нагадуванням про необхідність прискорення побудови європейського стратегічного суверенітету, консолідації спільної європейської оборони", – зазначив Атталь.

За його словами, Франція готова постачати в Україну найновіше покоління озброєнь, таке як ракети Skalp та бомби нового покоління, і "це зобов'язання, очевидно, буде збільшуватися, але не лише з точки зору виділених фінансів, а й з точки зору характеру озброєння, яке, очевидно, має бути найвищого стандарту, необхідного для того, щоб українці могли себе захистити".

Читайте також: Україна та Франція фіналізують проєкт угоди про безпекові гарантії – Жовква

Раніше Глава МЗС Франції Стефан Сежурне зазначав, що його країна налаштована спільно посилювати можливості нашої країни виробляти озброєння на українській території