UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мелоні: З боку РФ не було конкретного засудження жорстокої атаки ХАМАС на Ізраїль

За словами глави італьського уряду, бойовики високо оцінили позицію президента Путіна з цього питання.

Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні, під час виступу в Сенаті напередодні засідання Ради ЄС зауважила, що офіційна Москва не засудила напад ХАМАС на Ізраїль. Про це повідомляє Sky Tg24.

Мелоні заявила, що поширення безладу у світі вигідне лише тим, хто зацікавлений у тому, аби покласти край складній системі правил, на яких ґрунтується мирне співіснування між державами.

"І не випадково, що з боку Російської Федерації не було конкретного засудження жорстокої атаки ХАМАСу, і що ХАМАС навіть високо оцінив позицію президента Путіна з цього питання", – зазначила глава італійського уряду.

Водночас вона наголосила на тому, що не можна послаблювати підтримку України.

Читайте також: Конфлікт на Близькому Сході може перерости у зіткнення цивілізацій – Мелоні

"З цієї причини Європейська Рада також має намір підтвердити свою переконану підтримку українському народу, який вже 608 днів бореться за свободу і незалежність своєї держави. Ми не повинні допустити помилки, яка б призвела до послаблення нашої спільної підтримки української справи", – додала Мелоні.

Нагадаємо, прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявляла, що Європа не повинна послаблювати загальну підтримку України на тлі збільшення підтримки Ізраїлю після атаки ісламістського угрупування ХАМАС на початку місяця.