UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мелоні: Я думаю, що Китай не зацікавлений в підтримці промислового потенціалу РФ

"Президент Сі сказав учора, що Китай завжди працює для мирного співіснування між народами".

Глава уряду Італії Джорджа Мелоні після свого візиту до КНР заявила, що Пекін наразі не зацікавлений у підтримці Російської Федерації. Про це повідомляє Rai News.

"Президент Сі сказав учора, що Китай завжди працює для мирного співіснування між народами, тому я хотіла би, щоб він зробив кроки в цьому напрямку", — зазначила Мелоні.

Очільниця італійського уряду підкреслила, вона обговорила з китайським лідером питання підтримки Китаєм загарбницької війни Росії в Україні і «намагались разом обміркувати те, які інтереси є у кожного».

"Я думаю, що Китай не зацікавлений на даному етапі в підтримці промислового потенціалу Росії, навіть якщо, як ми знаємо, він не втручається безпосередньо", — резюмувала політик.

Читайте також: Італія арештувала за запитом України майно російського бізнесмена на 41 млн євро

Раніше видання Bloomberg повідомляло, що прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні у Пекіні запропонувала посприяти покращенню торгових відносин між Китаєм і Європейським Союзом, закликавши главу КНР Сі Цзіньпіна "збалансувати" комерційні відносини між союзом і другою за величиною економікою світу